dezambiguáció disambiguation

.........................................A Fenesztra a Perimédia Csoport magyar nyelvterületre szakosodott kritikai orgánuma. Szervezeti működését tekintve a Fenesztra a Perimédia Lab (PL) alegysége, a Perimetál Társulat (PT) iker-formációja és a Periszláv Stúdió (PS) szárnyügynöksége.
A Fenesztra lelkes csapata több, különböző szakterületen dolgozó közreműködőből áll. Fotós, alkalmazott grafikus, rajztanár, vágó, operatőr, képzőművészeti szakasszisztens, újságíró és idegen nyelvi levelező együttes munkája nyomán születik meg az a művészi kijelentés, melyet e szakemberek, kenyérkereső tevékenységük végeztével, saját szórakozásukra és hallgatóságuk gyönyörködtetése végett önzetlenül publikálnak a Fenesztra hasábjain. A modern korporatív logika és a kortárs üzleti szellem jegyében ezek az alkotók névtelenül és külön díjazás nélkül ruházzák át szellemi tulajdonukat és szerzői jogaikat a Fenesztra törzsvállalata (Perimédia Lab) alapító tulajdonosaira, akik a Fenesztra minden megnyilvánulásáért egyszemélyben vállalják a művészi és erkölcsi felelősséget.
.........................................Fenesztra is Perimedia Group’s critical organ dealing with domestic affairs. On an administrative level Fenesztra is a department of Perimedia Lab (PL), a twin-corps of Perimetal Ensemble and a flank agency of Perislave Studio.

prefenesztrált prefenestrated

tranzit.hu


nemzettek
procreative


mikonizáció
miconisation


ubul-ubul


NENY-POV


defenesztrált defenestrated

ablakon kidobott pénz
throwing money out of the window

ablakon kidobott díj
throwing the award out of the window

ablakon kidobott verseny
throwing the competition out of the window

ablakon kidobott demagógia
throwing demagogy out of the window

ablakon kidobott eladhatatlan
throwing unsalables out of the window

ablakon kidobott díler
throwing your dealer out of the window

refenesztrált kurátor
refenestrated curator

ablakon kidobott ház
throwing the house out of the window

ablakon kidobott betyár
throwing the scamp out of the window

ablakon kidobott (kormány)ablak
throwing the window out of the window

ablakon kidobott kereszt
throwing the cross out of the window

kereszt.jpg

widerstand mit fantasie

Na mi van?

goldsmiths fights back

Goodby Indy

DIY or DIE

rendszter 2011.02.06. 18:48

Olyan idôket élünk, amikor Dave Winer, a blogolás és az RSS ôsapja azon agyal, hogyan lehetne megkerülni a „centralizált közösségi kommunikációt”, kiiktatva a korporatív szolgáltatókat (Twitter, Facebook, WordPress stb.) azáltal, hogy saját szervert mûködtetne minden mezei felhasználó (lásd mai Nettime hírlevél, 41/8).

Az NMA (Nemzeti Mûvészetért Alapítvány) eközben egy költőibb területen, de már élesben erodálja a hatalom-összpontosítás gyakorlatát, amikor a művészet centralizált díjazásának megkerülését valósítja meg, oly módon, hogy az általa (széles körben) meghirdetett művészeti díjat bárki automatikusan megkaphatja, aki saját önértékelése alapján arra jelölte magát.

 
Az elsô NMA NAPIDÍJ kiosztó gála”, a Fiatal Képzômûvészek Stúdiója  Rottenbiller utcai helyiségeiben zajlott tegnap, február 5-én, köményleves illattal fűszerezve. Verses-zenés beszámolónk a videón:
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenesztra.blog.hu/api/trackback/id/tr332642711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.