dezambiguáció disambiguation

.........................................A Fenesztra a Perimédia Csoport magyar nyelvterületre szakosodott kritikai orgánuma. Szervezeti működését tekintve a Fenesztra a Perimédia Lab (PL) alegysége, a Perimetál Társulat (PT) iker-formációja és a Periszláv Stúdió (PS) szárnyügynöksége.
A Fenesztra lelkes csapata több, különböző szakterületen dolgozó közreműködőből áll. Fotós, alkalmazott grafikus, rajztanár, vágó, operatőr, képzőművészeti szakasszisztens, újságíró és idegen nyelvi levelező együttes munkája nyomán születik meg az a művészi kijelentés, melyet e szakemberek, kenyérkereső tevékenységük végeztével, saját szórakozásukra és hallgatóságuk gyönyörködtetése végett önzetlenül publikálnak a Fenesztra hasábjain. A modern korporatív logika és a kortárs üzleti szellem jegyében ezek az alkotók névtelenül és külön díjazás nélkül ruházzák át szellemi tulajdonukat és szerzői jogaikat a Fenesztra törzsvállalata (Perimédia Lab) alapító tulajdonosaira, akik a Fenesztra minden megnyilvánulásáért egyszemélyben vállalják a művészi és erkölcsi felelősséget.
.........................................Fenesztra is Perimedia Group’s critical organ dealing with domestic affairs. On an administrative level Fenesztra is a department of Perimedia Lab (PL), a twin-corps of Perimetal Ensemble and a flank agency of Perislave Studio.

prefenesztrált prefenestrated

tranzit.hu


nemzettek
procreative


mikonizáció
miconisation


ubul-ubul


NENY-POV


defenesztrált defenestrated

ablakon kidobott pénz
throwing money out of the window

ablakon kidobott díj
throwing the award out of the window

ablakon kidobott verseny
throwing the competition out of the window

ablakon kidobott demagógia
throwing demagogy out of the window

ablakon kidobott eladhatatlan
throwing unsalables out of the window

ablakon kidobott díler
throwing your dealer out of the window

refenesztrált kurátor
refenestrated curator

ablakon kidobott ház
throwing the house out of the window

ablakon kidobott betyár
throwing the scamp out of the window

ablakon kidobott (kormány)ablak
throwing the window out of the window

ablakon kidobott kereszt
throwing the cross out of the window

kereszt.jpg

widerstand mit fantasie

Na mi van?

goldsmiths fights back

Goodby Indy

kommüniké

rendszter 2013.05.10. 11:49

A mai napon és ebben az órában zajló "Magyar fotóművészet az új évezredben" című, a Magyar Nemzeti Galériában rendezett kiállítás megnyitóján Szacsva és Pál az alábbi levélben olvasható döntése miatt nem lesz jelen és alkotásai ugyanemiatt nem szerepelnek a kiállításban (A levelet a művész április 29-én küldte el Baán Lászlónak):

 

"Dr. Szacsva y Pál
képzőművész

Dr. Baán László
Főigazgató Úr figyelmébe
Szépművészeti Múzeum-MNG

Tisztelt Főigazgató Úr!

Baki Péter, a „Magyar fotóművészet az új évezredben” c. kiállítás kurátora április 27-i emailjében tájékoztatott arról, hogy, a korábban megnyitó személyként nekünk, kiállító művészeknek kommunikált Lackfi János író helyett, a kiállítást Ön, a kurátor és Halász János, kulturális államtitkár úr nyitja meg.

Sajnálattal értesítem Önt, hogy ebben az esetben nem járulok hozzá műveim ebben a tárlatban való szerepeltetéséhez.

Döntésemet azzal indoklom, hogy nem értek egyet a kulturális államtitkár úr által képviselt kultúrpolitikával, tehát alapvető és feloldhatatlan elvi akadályát látom annak, hogy egy az általa megnyitott kiállításban szerepeltessem műveimet.

Kérem a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galériával kötött szerződésem felbontását és kérem, tegyék lehetővé műveim eltávolítását a kiállításból.

Megértésére számítva,

Üdvözlettel,

Szacsva y Pál"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenesztra.blog.hu/api/trackback/id/tr195292676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.